Besinlerin Gücü Adına e-Twinning Projemiz Başladı

04.01.2022 970

Besinlerin Gücü Adına e-Twinning Projemiz Okulumuz 5-C sınıfı öğrencileri ve öğretmeni Ezgi Canan Özgün ile başladı.

Okul öncesi,bireyin sonraki hayatına temel oluşturan davranışların kazanıldığı bir dönemdir. Bu dönemdeki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi, büyüme ve gelişme üzerinde oldukça etkilidir. Erken çocukluk dönemi doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılmasında dikkatli davranılması gereken bir dönemdir.

Erken beslenme müdahale programları çocukların beslenme durumlarına yararlı olabilmektedir. Okul öncesi eğitim kurumları çocuklar ve aileler için besinler ve beslenme ile ilgili davranışlar geliştirilmesine katkı sağlayan önemli bir sosyal ortamlardır.

Biz de tüm bunların farkında olarak okul öncesi eğitimin amaç ve kazanımlarına uygun olarak öğrencilerimize yeterli ve dengeli beslenmeyi eğlenceli şekilde sevdirmeye ve bunu bir davranış haline getirmeyi desteklemeye çalışacağız.